Bollkontroll i innebandy

Innebandy är en av de mest populära sporterna i Sverige. Sett till antalet utövare så är det den största sporten. Man anser att detta är den tredje mest populära lagsporten och det är vanligt att man spelar innebandy i många avseenden. Till exempel är det en vanlig skolidrott men även en vanlig sport som olika arbetslag drar ihop spelare till. Dessutom finns det över 960 registrerade innebandyklubbar i Sverige. Det är helt enkelt lätt att förstå hur populär denna sport är och de allra flesta svenskar har någon gång testat på att spela innebandy.

En innebandyboll är ofta vit med små dimplar på. Den har 26 stycken hål i sig och var och ett av hålen är 11 millimeter stort. Hålen har tillkommit för att bollen ska kunna flyga enklare genom luften och möta mindre luftmotstånd. Bollen är väldigt lätt och väger nästan ingenting. Även dimplarna i innebandybollen har kommit till för att minska luftmotståndet när bollen flyger i luften. Det är otroligt viktigt att man har en bra bollkontroll när man spelar innebandy. Det är en förutsättning för att man ska bli en bra spelare och det finns mängder med tricks man kan göra med en innebandyboll. En bra spelare kan få det att se ut som att bollen svävar i luften utan att knappt röra denna med klubban. Det krävs dock mycket övning för att man ska komma dit.

När man sysslar med innebandyträning är det vanligt att man tränar med att utföra tricks för att man ska få bättre bollkontroll. De tricks man kan utföra med en innebandyboll kan vara mycket imponerande och det krävs att man har en bra bollkontroll för att man ska kunna utföra tricken. En innebandyspelare som inte har bollkontroll kommer inte att vara en tillgång för laget och det leder ofta till många missar.